Acı Kaybımız

Maalesef 02.03.2017 tarihinde çok büyük bir değeri, çok kıymetli ve başarılı bir bilim insanını, Türkiye'deki Psikoloji biliminin gurur kaynağını, zarif ve insancıl kişiliğiyle tanıyan herkesin kalbinde ayrı bir yer edinmiş olan "hocaların hocası" Sn. Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı'nı kaybettik.

Çiğdem hocamızın aramızdan ayrılması hepimizin, sadece Türkiye'nin değil, dünya psikoloji camiasının çok büyük bir kaybıdır. Şimdi bizlere düşen görev, onu takip etmeyi hiç bırakmamak, öğrencisi olma şansı olmayan yeni nesil meslektaş adaylarımıza psikolojiyi onun tüm öğrencilerine sevdirdiği, anlattığı ve yaşattığı gibi sevdirmek, anlatmak ve yaşatmak, psikoloji biliminin bireylerin ve genel olarak toplumun iyiliği için nasıl katkıda bulunacağını elimizden geldiğince öğretebilmektir.

Başta ailesi olmak üzere, hayatına temas ettiği tüm kişilere başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hocamızı hiç unutmayacak ve unutturmayacağız.

Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümü
Prof. Dr. Ali DÖNMEZ