Sosyal ve Örgüt Psikolojisi (Tezli) (İngilizce) Yüksek Lisans Programı  için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

– Başvuracak olan adayların, lisans akademik başarı ortalamasının (GPA) 4 üzerinden en az 2.80 veya eşdeğeri olması beklenmektedir.

– ALES veya denk GRE: 55 Puan (EA) gerekmektedir.

–  KPDS / ÜDS / YDS: 70 Puan (veya denk uluslararası dil sınavı sonuçları) gerekmektedir.

– 2 adet referans mektubu (Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olmayan adaylardan istenmek üzere)

– 1 adet İngilizce niyet mektubu

– Psikoloji’ yüksek lisans programı kapsamında, bilişsel psikoloji ve sosyal/örgütsel psikoloji alt alanlarına başvurularda Psikoloji Bölümü lisans mezunu olma şartı aranmamaktadır. Programa 4 yıllık yüksek  öğretim kurumları mezunları başvurabilir.

– Psikoloji bölümü lisans mezunu olmayan ve bilişsel psikoloji ve sosyal/örgütsel psikoloji alt alanları için programa kabul edilen adaylar, programa başlamak için “Psikoloji Bilimsel Hazırlık” programını iki akademik yarıyıl sonunda başarıyla tamamlamak zorundadır.

– Bilimsel hazırlık sürecinde, adayların beş lisans dersi almaları gerekmektedir. Bu kapsamda, alınacak derslere, öğrenciler, ilgili ana bilim dalındaki yüksek lisans danışmanları ile birlikte karar vereceklerdir.

– Varsa, öğrencinin programa kabul edilmeden önce aldığı psikoloji dersleri, seçme komitesinin onayı ile, bilimsel hazırlık programında alınması gereken derslerin yerine sayılabilir.

Tezli programa başvuran adayların değerlendirmesi ALES puanı ve lisans not ortalamasına ek olarak uygulanacak mülakata göre yapılacaktır. Mülakat dili İngilizce’dir.

Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.