Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan gelen duyuru kapsamında, Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanımına başlanması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda, tüm tezli lisansüstü öğretim öğrencileri ve akademisyenlerin ORCID numarası alması ve önceden yapmış oldukları yayınları ORCID numaralarıyla eşleştirmesi gerekmektedir. Lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınları takip edebilmek adına, tüm tezli lisansüstü öğrencilerin ve akademisyenlerin ORCID numarası alması zorunlu hale gelmiştir. Bahsi geçen kişilerin 31.07.2020 tarihine kadar ORCID numaralarını almış olmaları gerekmektedir.

ORCID numarası almakla ilgili yardımcı döküman için tıklayınız.